Viktigt med kreditkort

Vill du kunna handla obegränsat med mottot ”köp nu, betala sedan”? Vill du kunna göra detta varje månad? Det är enkelt! Allt du behöver göra är att skaffa ett kreditkort. Kreditkort kan skaffas av alla som är minst 18 år gamla och har en fast inkomst. Kreditkort har många fördelar i jämförelse med exempelvis bankkort och betalkort förutom att du kan handla för hur mycket du vill. Skaffar du ett kreditkort ska du dock vara lite betänksam också.

kreditkortBra och viktigt med kreditkort
Kreditkort har, förutom sitt i stort sett obegränsade pengavärde (visst finns gränser, men den bestämmer du oftast själv), många fördelar. Att handla med kreditkort betyder att handla med pengar lånade av kreditkortsföretaget. I slutet av månaden får du en räkning på allt det du har spenderat kortets summa på. Betalas denna i tid behöver du, trots att det är ett lån, inte betala någon ränta. Kreditkort går att använda även vid månadssluten innan lönen kommit.

Det är dock inte bara en dans på rosor att ha ett kreditkort. Visst kan det vara det, men du måste ta hänsyn till din egen ekonomiska situation. Gör inte av med mer än du kan betala när räkningen kommer och se till att betala i tid!