Sopsäckar i miljön

sopsäckarAnvänder du sopsäckar? Bra, du hjälper miljön mer än du anar. Visste du till exempel att Sveriges miljöproblem orsakas framför allt av vår resursslösande livsstil? När du fixar håret använder du dig kanske av hårspray? Denna hårspray innehåller ett flertal olika kemiska ämnen som ger otroligt dåliga effekter för ozonskiktet. Ställ dig frågan: är det verkligen värt de? Denna text kommer handla om hur något så litet som sopsäckar kan hjälpa miljön så att du i framtiden kan säga med gott samvete att du bidragit till att världsmiljön blivit lite bättre.

Vad du bör tänka på är att sortera ditt skräp i olika sopsäckar. En för glas och en annan för papper. Genom att sortera ditt skräp i olika sopsäckar så hjälper kampen för återvinning. T.ex. så återvanns 62 procent av alla metallförpackningar som producerats. Med din hjälp kanske det en dag kommer vara 100 procent.

Bara en sådan liten aktion hjälper otroligt mycket. Visst, det kanske kostar ex antal kronor att köpa olika sopsäckar, men är inte det inte värt det? Genom att noga sortera ditt skräp i olika sopsäckar investerar du inte bara i din egen framtid men även dina barns, så låt det kosta några kronor. Glöm inte att något litet kan fortfarande göra en stor skillnad!